Referenties onderwijskundige adviestrajecten

 

"Gertine heeft ons team positief en voortvarend van inspirerende adviezen voorzien voor ons mooie curriculum. Gertine benadert ons in onze kracht en dat werkt top!" (Carry, docent Logopedie, Hogeschool Windesheim)

 

"Gertine heeft het ontwikkelteam, MT en werkveld gecoacht bij de voorbereiding op de visitatie TNO voor de Ad PEP opleiding Inholland. Samen met Gertine hebben we het door haar ontworpen voorbereidingstraject gevolgd. De inhoud van het informatiedossier is meer eigen geworden door de kritische vragen die Gertine als ‘proef’ panel lid stelde." (Marjolein, Coordinaor werkgroep AD PEP Hogeschool Inholland)

 

"In de afgelopen weken heeft Gertine ons geholpen bij het congruent en betrouwbaar vorm geven van de studiehandleidingen en bijbehorende toetsvormen van de Ad PEP opleiding. Daarnaast heeft Gertine meegedacht met het duidelijk en concreet formuleren van het toetsbeleid. Haar feedback, advies en hulp heeft ons de producten gegeven die wij voor ogen hadden.’ (Marjolein, docent PABO, Hogeschool Inholland)

 

“Gertine is een enthousiaste inspirator en weet alle deelnemers te enthousiasmeren en inhoudelijk te ondersteunen bij het ontwikkelen van onderwijs.” (Marleen, Afstudeercoördinator Hogeschool Inholland)

 

“Ik heb de samenwerking met Gertine ervaren als erg prettig. Gertine is sociaal en kritisch tegelijk, levert goed werk en is prima in het hoger onderwijs thuis. Ze weet teamontwikkelingen op een krachtige manier aan te jagen. Daarbij heeft ze aandacht voor zowel de mensen in het team als de opdracht / belangen die vanuit het management centraal staat.” (Sandra, Managing Consultant CINOP Advies)

 

“Het was erg waardevol geweest om met jou samen te werken bij het beoordelen van toetsen en studiehandleidingen, daarbij is het voortschrijdend inzicht richtinggevend geweest. Als aanbeveling zou ik willen meegeven om het gehele team bij te scholen, omdat de kennis en expertise vooralsnog bij een aantal leden van de toetscommissie blijft steken. Wij kunnen allemaal nog veel van je leren.”(Roy, Docent Hogechool Inholland)

 

“Gertine is een prettige en betrouwbare samenwerkingspartner. Ik heb met haar samengewerkt om met zes verschillende partijen een opleiding op te zetten. Gertine is dan een rustige bruggenbouwer waarmee je snel op een heel prettige collegiale manier kunt werken.” (Freek, Opleidingsmanager ROC Aventus).

 

“Gertine heb ik leren kennen als een professional op beleidsmatig gebied. Ze heeft een positieve instelling en weet in ingewikkelde kwesties hoofdlijnen te benoemen. Haar houding is open en nieuwsgierig. Pakt met veel enthousiasme nieuwe uitdagingen op!”(Dirkje, Teamleider HR Leren en Ontwikkelen, ROC RijnIJssel)

 

“Gertine is een hele deskundige en enthousiaste onderwijsexpert en manager. Samenwerken met Gertine geeft veel energie en levert veel mooie resultaten op.”(Janneke, Onderwijskundig Beleidsadviseur, Hogeschool Inholland)

 

“Gertine Fornerod is een uitstekend leidinggevende. Zij heeft de kwaliteiten en vaardigheden in huis om je als projectmanager te stimuleren naar nieuwe invalshoeken te zoeken, of om zaken aan te scherpen, zonder daarbij het strategisch belang uit het oog te verliezen. Gertine is iemand die op en heel positieve manier feedback geeft en vanuit een leidinggevende positie op een coachende manier kan samenwerken. Van dit soort leidinggevenden zouden er veel meer moeten zijn.” (Annette, Projectleider Hogeschool Inholland)

 

“Gertine is bij bekend als een betrouwbare partner. Veel ervaring en een brede kennis van zaken in onderwijs en -management. Ze heeft haar sporen verdient als adviseur en manager binnen mbo en hbo. Aan humor ontbreekt het niet. Gertine maakt eenvoudig contact, is scherp in analyses en schrijft doelgericht projectplannen.” (Janny, Interimmanager MBO en HBO Onderwijs)

 

“Gedurende enige tijd werkte ik met Gertine samen in het management team van de School of Law (rechtenopleidingen) van hogeschool Inholland. Gertine was kundig, daadkrachtig en had veel kennis en inzicht in onderwijskundige aangelegenheden. Daarbij een betrouwbare en prettige collega.” (Adriaan, Opleidingsmanager Hogeschool Inholland)

 

“Gertine is in een werkoverleg zeer doortastend en heeft snel inzicht in de materie. Ze weet snel de actiepunten te benoemen en prioriteiten te stellen. Snel inzicht en een strakke hand, dat zijn kenmerken die in me opkomen als ik

 

 

Referenties coaching

 

“Dankzij de coachingsgesprekken met Gertine heb ik door af te pellen mijn hulpvraag helder weten te krijgen en door haar begeleiding & feedback meer handvatten gekregen om in de praktijk toe te passen.”(Monique, senior werkcoach, Werkzaak Rivierenland)

 

"Gertine heeft mij met onze coachingsgesprekken verder geholpen bij het realiseren van een aantal nieuwe doelen in mijn werk. Ze hielp mij uit te zoeken waar nu echt mijn vraagstukken lagen en hoe ik effectiever kon handelen. Met zachtmoedigheid, methodisch en met humor." (Margo, Senior Adviseur, Hogeschool Rotterdam)

 

 “Ik heb een individueel coachingstraject gevolg bij Gertine. Gertine is voor mij een Topper!! Ik had direct een goede klik, ze is prettig in de omgang en er was wederzijds vertrouwen, voor mij een vereiste. Gedurende het traject bleek Gertine zeer deskundig, betrokken, gedreven en ze bleef positief kritisch. Ze was altijd goed voorbereid voor de gesprekken, luisterde aandachtig en was belangstellend naar alles wat er tussen de gesprekken door gebeurd was. Ook was ze flexibel en altijd telefonisch te bereiken indien dat nodig was. Kortom, ik heb enorm veel geleerd, ben echt vooruit gekomen door dit coachingstraject en kan Gertine vanuit mijn ervaring aan iedereen aanbevelen!! Complimenten voor Gertine :-)” (Anneke, Medewerkster Personeels- en Werkzoekendenadministratie Werkzaak Rivierenland)

 

“Gertine Fornerod is een integere en resultaatgerichte coach. Down to earth met scherpe observaties. Ze is zowel inzetbaar voor individuele coaching als voor team coaching.” (Angela, Adviseur P&O en Rechtspositie Werkzaak Rivierenland)

 

“I perceive Gertine as a open, clear and high impact or executive coach with a talent for flow and 'holding space' so her clients can reflect, have insights and move powerfully forwards. Her divers and high level background makes it easy to connect in a open co-creative space.” (Joris, Consciousness Business Entrepeneur)

 

Gertine is een enthousiaste coach die je met haar positieve energie aanzet om het beste uit jezelf te halen. Ze is betrokken, vat goed samen en helpt je om concrete tools te formuleren die je helpen om je doel(en) te behalen. (Fleur, coach, yoge trainer)

 

"Ik heb drie spreuken gevonden die mijn coachingstraject met Gertine typeren:

- Natuurlijk houd ik nog steeds rekening met een ander. Alleen niet meer ten koste van mijzelf.

- Ja, ik ben een sterk persoon, maar zo nu en dan heb ik ook iemand nodig die mijn hand vastpakt en zegt dat alles goed komt.

- Ik stel grenzen omdat ik respect heb voor mijzelf, niet om jou te beledigen."

(Patricia, medewerkster gemeentelijke organisatie)

 

"Gertine heeft een kritisch doch respectvolle aanpak waardoor je je makkelijk openstelt’ en uit je “comfort zone” durft te komen.
Genoemde aanpak daagt je uit om anders naar jezelf en de ander te kijken. Het laat je inzien dat door een waarde neutraal respectvolle benadering je makkelijk in contact komt en blijft met je gesprekspartner. Je krijgt aansluiting met je gesprekspartner (collega/team of klant) en dit maakt het werk eenvoudiger, vruchtbaarder en prettiger." (Sixta, medewerkster gemeentelijke organisatie)

 

 

Referenties faciliteren van worskhops, trainingen en interactieve bijeenkomsten

 

Gertine Fornerod is zorgvuldig, betrokken en betrouwbaar in de uitvoering van opdrachten. Zeer communicatief, deskundig en krachtig in de relatie als professional ten dienste van van het behalen van inhoudelijke resultaten. Geeft afwisselende trainingen en vraagt door.” (Mirjam, Eigenaar Eye4Africa)

 

“Gertine is een gedreven en enthousiasmerende trainer met oog voor detail en schakelt makkelijk tussen de doelgroep - assessoren - en andere stakeholders.” (Josephine, Hoofd HRM Friesland Campina)

 

“Gertine heb ik van dichtbij zien acteren in het hoger beroepsonderwijs:
- zij kreeg van de directies van verschillende 'schools' zeer goede recensies;
- haar manier van werken en managen is doortastend, zorgvuldig en met gevoel voor verhoudingen. De kwaliteit van het werk staat op één;
- zij snapt als geen ander dat de verbinding onderwijs-arbeidsmarkt en de kwaliteit van het onderwijs leidende principes zijn. Prestaties van docenten, teamleiders en directies zijn daar afgeleiden van ...;
- Gertine is een collegiale prettige collega die ik van harte aan beveel.” (Rob, Sr Adviseur en Beleidsontwikkelaar Economie en Hoger Onderwijs, Gemeente Tilburg)

 

“Ik heb Gertine leren kennen als een prettige communicatieve opdrachtgever. In de trajecten die ik voor haar en haar team heb uitgevoerd was zij meedenkend, flexibel en coöperatief met een duidelijk doel voor ogen. Haar teamleden beschouwden haar als een toegankelijke, empathische en deskundige manager. Een groot hart voor de zorg!” (Romy, Manager, ROC RijnIJssel)

 

“Ik heb op een zeer aangename manier met Gertine samengewerkt. Ze is deskundig, effectief en een zeer aangename collega om mee samen te werken.” (Kasper, Manager Stoas)